Yoga mod stress

Indhold i Yoga mod stress

En programserie til dig, der har stress inde på livet eller indimellem har brug for nogle lidt blødere yogaprogrammer.

Mange af os oplever at være under pres, på den måde vi lever i dagens Danmark. Det er derfor særligt vigtigt, at vi passer godt på os selv, mærker efter i kroppen og lærer hvordan vi kan tyde stresssymptomerne, så vi kan gøre noget forebyggende i hverdagen.

Yogaprogrammerne kan både forebygge stress og hjælpe dig med at håndtere hvis du allerede er stresset. Jeg foreslår at du laver serien hen over en uge, så du laver yoga 3 gange om ugen - specielt hvis du gerne vil bruge yogaserien til at håndtere stress.

Lyt til din krop

Når vi er stressede spænder vi ofte op i kroppen forskellige steder. Det kan sætte sig som muskelspændinger, hovedpine, vejrtrækningsproblemer, ondt i skuldrene eller ondt i maven.

Dette program hjælper dig med at løsne spændinger, specielt i skuldre og bryst og samtidig frigøre åndedrættet, således du bliver bedre til at få åndedrættet ned i kroppen. Lyt til kroppen, hjælper dig med at lytte når kroppen prøver at fortælle dig at noget er galt så du kan forebygge stress i fremtiden.

Mærk det der er i kroppen

Hvis din krop har været anspændt i en længere periode, kan der komme overbelastningssymptomer, specielt i lændeområdet. Lændesmerter behøver ikke nødvendigvis at have en fysisk årsag, det kan sagtens være et tegn på stress.

Når du bevæger dig, kommer du fra hovedet og tankerne om hvordan du har det til en sansning af det der er. Det er ikke nødvendigvis behageligt det du mærker, specielt ikke hvis du har undertrykt nogle følelser i en længere periode. Det handler om at være med det du mærker på en blød og nænsom måde.

Mod, styrke og visdom

Lys og skygge er en del af livet. Yoga kan hjælpe os med at værdsætte de lykkeligere øjeblikke i livet og affinde os med de mere ulykkelige, uden at blive bitre.

I Frans Assisis ånd kan vi øve os i, at “Have modet til at ændre det der kan ændres, styrke til at udholde det der ikke kan ændres og visdom til at vide, hvad der kan ændres og hvad der ikke kan...

Blød og aktiv afspænding - Lydfil

En blød og aktiv afspænding til dig, der har brug for at komme fra hovedet ned i kroppen. Du guides af min stemme og du spænder op forskellige steder i kroppen undervejs i afspændingen, for derefter at slappe helt af igen og mærke forskellen.

Afspænding til dig - Lydfil

En afspænding til dig, der blødt tager dig igennem kroppen. Du guides af min stemme igennem forskellige punkter af kroppen, således at du til sidst kan lande et fredfyldt sted i dit indre og slappe fuldstændig af.

Meditation: Fred er min sande natur - Lydfil

En guidet meditation, der hjælper dig med at finde fred og ro i dit indre.