Yoga for begyndere

Indhold i Yoga for begyndere

Yoga for begyndere er en programserie, der passer til dig der er ny i yoga eller gerne vil have genopfrisket nogle af de ting du måske lærte for lang tid siden.

Programserien består af en række videoer, der med fordel kan ses i forlængelse af hinanden. Igennem videoerne præsenteres du for hvad yoga er, hvordan en yogaasana defineres, du hilser på pratyahara og sankalpa og meget mere, noget af det som er helt essentielt for hele forståelsen af yogasystemet.

Og bare rolig Anette skal nok forklare dig hvad alle 'yoga ordene' ovenfor betyder - de er ikke farlige.

Kroppen og åndedrættets dans

Hvad er yoga egentligt? Og hvordan adskiller yoga sig fra andre bevægelsesformer? Hvordan får du kroppen og åndedrættet til at danse sammen, så du er fuldt ud til stede og kan mærke at sindet bliver mere stille og livsenergien bobler i dig... Kom med her og mærk det hele i i dig selv.

Balancekunsten imellem Sthira og Sukham

Hvordan definerer man en yogastilling? Sthira Sukham Asanam (Patanjali bog 2 vers 46) - balancen imellem det faste og stabile samt det mere lette og frydefulde. Kan det praktiseres når du laver yoga? Prøv det selv af med dette lille program.

Bevidst vejrtrækning

Prana er livsenergi som flyder i hele universet. Kan du få mere af det i dit system, ved at trække vejret mere bevidst og mere dybt. Prøv dette program, hvor du trækker vejret lidt dybere og bliver mere bevidst om dit åndedræt.

Opmærksomheden, som en vej ind i dig

Pratyahara betyder at trække sanserne tilbage, således at opmærksomheden vendes indad og energien trækkes hjem. I dette program arbejder du dig lidt dybere ind i hofterne samtidig med, at du forsøger at trække energien hjem til dig selv.

Plant et frø i din indre have

Hvordan kan du plante et frø i din indre have, som kan få de bedste betingelser for at slå rod og begynde at spire? Dette program tager dig fra hovedet ned i kroppen, du mærker kroppen og hilser på nogle dejlige stående øvelser, inden du igen lander siddende og mærker din egen indre have.

Åben krop og stille sind

I dette program kommer du igennem en serie af øvelser, der åbner kroppen og hjælper med at stilne sindet. Du bliver opfordret til at være vedholdende i din yogapraksis, således at du kan blive ved med at holde din krop stærk og smidig, sindet roligt og vågent. Namaste...