Yoga Serie - Ånd dybere

Indhold i Ånd dybere

En programserie, der bringer opmærksomhed til dit åndedræt. Du trækker vejret i gennemsnit 20.000 gange om dagen, ofte helt ubevidst.

Åndedrættet er i centrum i alle seks programmer, hvor du møder anatomien i åndedrættet, mærker roen i åndedrættet, danser med åndedrættet og mærker pauserne i åndedrættet og kommer hjem med åndedrættet.

Når åndedræt, krop og opmærksomhed samles i et opmærksomhedsfelt mærker du magien i yoga og kan hvile ved glæden i nuets øjeblik.

Åndedrættets motor

Du kommer nænsomt ind i åndedrættets rytme. Hilser på diafragma og ribbensmusklerne der hjælper din krop med at trække vejret.

Du får åbnet kroppen, løsnet det der er stramt og slutter rygliggende med kontakt til diafragma. 
Et dejligt yogaprogram som hjælper dig til et mere jævnt flow og en god rytme i åndedrættet.

Roligt åndedræt - Roligt sind

Dyb og rolig vejrtrækning regulerer det parasympatiske nervesystem, som gør hjerte og sind mere roligt.

Ved at give kroppen ilt langsomt og jævnt giver musklerne mere slip - af sig selv - og slapper mere af. 
Programmet er roligt og rytmisk i takt med dit åndedræt, du hilser på hofterbøjerne, haserne og selvfølgelig åndedrættet på flere måder.

Prana - livets strøm

Når du ånder, får du udover ilt til kroppens celler også energi til dit system. På sanskrit hedder det Prana eller Livsenergi. Prana er i luften, men er ikke det samme som ilt. Prana er i mad, vand og sollys, men er hverken vitaminer, kalorier eller UV-stråler.

Når du laver yoga vil du ofte erfare at energien forøges fra start til slut, det giver dig en fornemmelse af at være samlet, rolig og hjemme i dig selv. 
Programmet tager dig fra hovedet ned kroppen, hjælper dig med at holde energien samlet og du mærker Pranaen strømme i dit system.

Dansen mellem krop og åndedræt

Åndedræt og kroppen er som søster og bror - bundet sammen for livet. Fra første indånding til sidste udånding går de hånd og hånd igennem livet.

Når du bliver mere bevidst om dit åndedræt, kan du lade kroppen og åndedrættet danse bevidst sammen.

En måde at blive mere nærværende på, så dit sind bliver mere stille og du fornemmer livets dans igennem dit system. Programmet tilbyder dig små flows hvor krop og åndedræt følges ad hele tiden.

Find ro med åndedrættet

Åndedrættet er døren ind til det autonome nervesystem, det nervesystem du normalt ikke har kontrol over. Når du ånder roligt gennem næsen, aktiveres det parasympatiske nervesystem som er en del af det autonome nervesystem. Det betyder at du restituerer og bygger kroppen op bedre.

Programmet er blødt og langsomt. Der er masser af tid til at føle indad således det beroligende nervesystem nænsomt berøres. Programmet slutter af rygliggende med en stor pude i ryggen så dit åndedræt får optimale betingelser.

Pausen i åndedrættet

Dit åndedræt består, udover ind- og udånding, også af pauser imellem. På Sanskrit hedder pauserne Kumbhaka. Og i hvile bør der være pauser. Under aktivitet udebliver disse pauser, det er helt normalt. Hvis pausen udebliver, svarer det til, at du aldrig giver kroppen en fuldstændig pause. Et tegn på ubalance, som kan give sig udslag i at du trækker vejret oftere, udnytter ilten dårligt og har et overbelastet nervesystem.

Et roligt program med en lytten ind i pauserne imellem dine åndedrag, du slutter programmet med benene i vejret og en pude under sædet.